Hoog in de bergen in het zuiden van Mexico ligt het nog niet door toerisme aangetaste stadje San Cristóbal de las Casas. Een groot deel van de bevolking van San Cristobal bestaat uit Maya en het stadje is bekend vanwege haar schitterende, koloniale architectuur.

San Cristóbal werd in 1528 gesticht door Diego de Mazariegos, de conquistador van Chiapas. Het is een populaire bestemming o.a vanwege de oude Mayastad Palenque die hier vlakbij is.

Mexico Stad (1985) in het kader van een onderzoek door 2 studenten psychologie aan het universiteit Leiden, heb ik foto’s gemaakt in de sloppen wijken van Mexico stad dit is oa een interieur van een van de woningen in een achterstands wijk, met veel criminaliteit.

Net onder aan de luchthaven bij Mexico-Stad ligt een groot meer dat meer is vies Heel Vies en aan de rand van dat meer ligt een vuilnis stort plaats. Op die Vuilnis stortplaats werken niet alleen mensen maar ze wonen er ook. Iedereen heeft zo zijn eigen voorwerpen materiaal om te verzamelen, de een plastic de ander metaal de ander weer blikjes enz.enz.