De geschiedenis van Mas Boronat

Een Catalaanse boerderij 1674 – 1919

De boerderij stamt uit 1674 volgens de inscriptie op de bovendorpel van de voordeur. Het was in die tijd een typisch Catalaanse boerderij, bedoeld om de kuddes schapen die door het gebied trokken te beschermen. Volgens de oudere buren, moet de boerderij door de jaren heen door verschillende families zijn bewoond geweest, waarvan de eerste waarschijnlijk de Boronat was, een veel voorkomende achternaam van de regio waaronder de boerderij altijd bekend was geweest. Naast het bieden van beschutting voor de takken, was de boerderij, net als andere naburige huizen, gewijd aan de teelt van johannesbrood- en olijfbomen.

1919 – 1954 Narcis d’en Gosch

De reconstructie van de Masía: Enric Mora i Gosch 1923. De jacht en de kaartspelen.

In 1919 kocht de rijke marmeren zakenman Enric Mora y Gosch het landgoed. Gedurende een aantal jaren voerde “Siset” (zo stond de steenhouwer bekend) belangrijke opdrachten uit die hem een ​​fortuin hadden opgeleverd.
Narcís Gosch zette het hele landgoed af voor zijn jachtpartijen en begon met de productie van zijn eigen wijn en olie, waarbij hij ultramoderne machines installeerde, die vandaag de dag kunnen worden bezocht omdat het voor dit doel is gerenoveerd als een “museum van wijn en van de olie “

1954 – 1974 Carlos Slovinsky de Noreico

In 1974, tegen het einde van Franco’s dictatuur, verkocht de heer Slovinsky, in de overtuiging dat het communisme naar Spanje kon komen na de dood van de dictator, de boerderij terwijl hij kon en verdween.

1974 -20- Oswald Voorbraeck

In 1989 begon de bouw van het Malta Hotel waar de paardenstallen waren. In die tijd behoorde de heer Voorbraeck tot de orde van de Ridders van Sint Jan van Malta, en toen zijn hotel eenmaal gebouwd was, organiseerde hij vergaderingen van de orde in Mas Boronat, die op deze plek een ideale plek vond voor zijn discretie, comfort en rust tussen de wijngaarden.